با حضور معاون آموزش و پژوهش سازمان پدافند غیرعامل کشور، کارگاه آموزشی پدافند غیرعامل ویژه بانوان تاثیرگذار استان آذربایجان شرقی در استانداری برگزار شد.
آقای دکتر رضا کلهر، معاون آموزش و پژوهش سازمان پدافند غیرعامل کشور در این کارگاه آموزشی با اشاره به اینکه پدافند غیرعامل یک سبک زندگی است و می توان به سبک پدافند غیرعامل زندگی کرد و برای آن سه مولفه داریم دارایی شناسی(سرمایه و زیرساخت)، تهدیدشناسی و شناسایی آسیب پذیری و هرکدام از این موارد در سه ساحت ( فردی، خانوادگی و اجتماعی) قابل شناسایی هستند.
دکتر کلهر، تعریف جامع پدافند غیرعامل را مجموعهای از اقدامات غیرمسلحانه، صلحآمیز و آیندهنگری دانست که به گفته وی موجب کاهش آسیبپذیری افزایش بازدارندگی و ارتقای پایداری ملی، تداوم فعالیتهای ضروری و تسهیل مدیریت بحران در برابر تهدیدات و اقدامات نظامی دشمن میشود.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری آذربایجان شرقی نیز در این کارگاه آموزشی با اشاره به آثار پدافند غیرعامل در زندگی زنان گفت: آشنایی بانوان در چگونگی مبارزه با تهدیدهای انسان ساخت در جنگ ترکیبی، شناختی و روانی می تواند موثر باشد.
آقای محمد بیگ افزوند: همه دستگاهها و سازمانها مکلف هستند از محل اعتبارات تملک و داراییهای خود آسیبپذیریها را با توجه به رویکردهای سازمان پدافند غیرعامل کاهش دهد.
ایشان اضافه کردند: تکالیف و الزامات پدافند غیرعامل همگانی است و در صورتیکه همه بخشهای دولتی، خصوصی و مردم، با وظایف خود در این حوزه آشنا باشند و آن را بهخوبی اجرا کنند، بخش عمدهای از طرحهای دشمنان در جنگ ترکیبی و شناختی علیه کشور خنثی میشود.
در ادامه کارگاه آموزشی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی نیز با اشاره به اصول و مبانی جنگ شناختی، اظهار کرد: درگذشته، جنگها بهصورت سخت بود و کمی هم بهصورت روانی استفاده میشد و در نهایت به مرور زمان بهسوی جنگ نرم رفت که مفاهیم گوناگونی دارد.
خانم زهرا کوهی ادامه داند: جنگ شناختی از روانشناسی شناختی نشات گرفته و با تکنیک و تاکتیکهای روانشناسی، روح و روان افراد را تحتتأثیر قرار میدهد؛ که لازم است بانوان با این جنگ شناختی و ترکیبی آشنایی کامل داشته باشند.